Animatiefilm Ignatius


God vinden in alle dingen

Op 20 mei 1521 raakt Ignatius van Loyola gewond door een kanonskogel. Zijn been ligt in puin. Een lang ziekbed volgt. Eerst wil hij maar één ding: zijn leven als ridder zo snel mogelijk weer oppakken. Maar dan ontdekt hij dat God andere dingen voor hem in petto heeft.

Twintig jaar later sticht hij met enkele vrienden de Sociëteit van Jezus, ook wel bekend als de jezuïetenorde. Wat is er in tussentijd gebeurd?

Deze animatiefilm vertelt het verhaal van de bekering van Ignatius van Loyola. Als een kanonskogel zijn been raakt, lijkt het leven van deze ijdele ridder voorbij. Een jaar lang moet hij herstellen. Eerst wil hij zo snel mogelijk weer ridder worden, maar dan ontdekt hij dat God andere dingen voor hem in petto heeft. Deze film laat zien hoe Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïetenorde, stap voor stap ontdekt hoe hij God kan vinden in alle dingen.

Hij verschijnt in 13 talen, andere talen volgen nog.

Schrijver monoloog: Rick Timmermans

Beeldconcept, art direction & illustraties: Jedi Noordegraaf – Studio Vandaar

Animator: Rens Wegerif

Geluidsontwerp & muziekopname: Guido Attema

Componist muziek: Juho Myllylä

Stemacteur: Frank Cools

Coördinator project: Nikolaas Sintobin sj & Rick Timmermans

Deze film is gemaakt ter gelegenheid van het Ignatiusjaar, waarin we de 500e verjaardag van de bekering van Ignatius vieren. Meer weten? www.ignatius500jaar.org.

Role: artdirector, illustrator
Client: Jezuïeten